20100406

Edelliseen merkintääni jätetyt kommentit herättivät minut miettimään, voiko itseään todella loukata -- muutoin kuin ruumiillisesti? Tarkoitan esimerkiksi, voisiko itselleen osoittamasta herjauksesta loukkaantua niin syvästi, ettei sitten enää voisikaan antaa sitä itselleen anteeksi? Tämän täytyy olla hyvin harvinaista, mutta uskon kyllä, että se on mahdollista erityisissä olosuhteissa.

Mitä taas tulee edellisen merkinnän kommentteihin, ensimmäinen niistä tosin loukkasi minua, mutta tämä tunne meni ohitse varsin nopeasti -- pääasiassa kaiketi siksi, että kommentissa esitetty herjaus oli jokseenkin pintapuolinen. Totta on kyllä sekin, etten, sen myönnän, osannut odottaa tuon kaltaista kommenttia merkintääni, erityisesti en itseltäni, ja että tämän vuoksi kommentin ensimmäisen kerran lukiessani (mikä merkitsee myös: sitä kirjoittaessani) -- säpsähdin, eikä tämänkaltainen säpsähteleminen ole suoranaisesti minulle mieleen.

No, nimenomaan tästä syystä olisin voinut kantaa asiasta kaunaa kauemminkin, -- mutta nytpä tapanani on ollut enemmänkin tehdä asioita kuin jäädä miettimään niitä -- eikä tätä asiaa olisi sentään voinut parantaa sillä tavoin. Tarkoitan, että -- esimerkiksi -- sydäntäni lähellä olevan lex talioniin soveltaminen tähän yhteyteen olisi johtanut erikoiseen sarjaan tapahtumia, joka jo oman luonteensa tähden olisi sulkenut hyvityksen mahdollisuuden pois, ja niinpä minut oli tavallaan riisuttu aseista tämän asian edessä. (Sanon tavallaan, sillä jäähän tässäkin toki yhä sijaiskärsijän osoittamisen mahdollisuus avoimeksi!)

(Sanokaapa, onko näillä ilmiöillä jokin rakenteellinen yhteys Gödelin kiintopisteteoreemaan? -- Myönnän, että kysymys herättää sen esittäjässäkin kevytmielisen vaikutelman, mutta minkäpä sille mahtaa? Se on kysymys, joka tämän kirjoittajan mielessä hänen tätä kirjoittaessaan heräsi. Siispä vain asiallisia vastauksia, arvoisat lukijat!)

2 comments:

K. said...

Paskiainen! Luuletko, että tätä sontaa voisi _missään muodossa_ verrata yhteen ankarimman muotomme, so. matemaattisen logiikan, erikoislaatuisimpaan ja hienostuneimpaan päätelmäketjuun?

K. said...

Kiitos epärehellisestä vastauksesta! En ajatellut luulevani mitään tästä asiasta.