20100929

Kuolemastani

Syvä vastentahtoisuus määritellä paikkaani yhteisössä jätti minut kuitenkin äskettäin määrätyn sanan eteen, jota minun oli vaikea pyyhkäistä sivuun ja siltä istumalta unohtaa: "Dekadenssi" -- hyvinkin syvälle ulottuva ja pitkälle kehittynyt, elämänehtoja määrätietoisesti hävittävä ihmisluonnon rappiotila, joka -- luonteellensa uskollisesti -- vieläpä muotoilee itsestään oman ihanteensa. Kuolema on asettunut talooni ja odottaa minua näiden kulmien takana.

Ei masennus eikä toivottomuus -- vaan fysiologinen kuolema.

(Patologille neuvoksi myönnän päähenkilön itsensä määrittelemän todennäköisen kuolinsyyn: en kuitenkaan kirjoita sitä julki tässä.)

1 comment:

K. said...

"Eihän sitä varmaksi voi sanoa" ja "mitä tahansa voi tapahtua" -- tällaisia osittain rakkaudesta syntyneitä, mutta tarkoitukseensa nähden turhia puheita olen saanut kuulla aikani -- mutta nyt ovat nuo äänetkin vaienneet. Ovatko vaienneet ymmärryksen tähden vai jostakin muusta syystä -- se ei tee mielessäni suurtakaan eroa -- vain tuo vaikeneminen itse on keventänyt taakkaani. Yksinäisyys asian edessä ei nyt todista itsestään näiden vieraiden suiden lävitse.